Over infrarood

Wat is infrarood, en welke soorten zijn Effectief en Veilig en Natuurlijk ?

Infraroodstralen zijn elektromagnetische golven die in het zonlicht voorkomen en welke essentieel  zijn voor alles wat groeit, leeft en bloeit.  Het lichaamseigen infrarode deel van het totale spectrum bestaat uit onzichtbaar licht en heeft een golflengte van 0,78 µm tot 1000 µm. In onderstaand deel van het lichtspectrum onderscheiden we drie soorten straling: -1. Ultraviolet, -2.  Het zichtbare licht 3. Het Infrarood en het Ultraviolet zijn voor het menselijk oog onzichtbaar.  Ieder van deze soorten is weer verdeeld in verschillende golflengtes. De golflengte wordt uitgedrukt in micrometer (µm). Binnen het infrarood gedeelte van het spectrum wordt er vervolgens weer onderscheid gemaakt in: Kortgolvig infrarood (IR-A): 0,78-1,40µm, Middengolvig infrarood (IR-B):1,40-4,00µm en het Langgolvig infrarood (IR-C):5,6-1000µm. De de HealthCab maakt gebruik van de meest Veilige en Effectieve FIR warmtestralers met het grootste deel van uitstraling uit het langste lichaamseigen IR-C segment.  Dit om een optimaal resultaat en unieke therapeutische effecten, en bovenal de Veiligheid voor het menselijk lichaam te garanderen. De HealthCab bied al sinds 1980 een van de allerbeste FIR infroodsystemen. Veel cabines die op dit moment op de markt aangeboden worden voldoen hier vaak niet aan.

 

Wat is het verschil tussen de drie infrarood golflengtes?

Het is het voor een optimale werking van belang dat infrarood tot een specifieke diepte in het lichaam doordringt en als natuurlijk door u lichaam zelf opgenomen wordt. Het menselijk lichaam zal als zodanig alleen het lichaamseigen langgolvige deel van de energie opnemen.  Door ons en medische specialisten wordt geadviseerd om bij een infrarood warmte cabine de specifieke lange golflengte te gebruiken. Dit is de enige frequentie die de meest positieve werking geeft en door iedereen te gebruiken is zonder schadelijke bijwerkingen te genereren. Gebruikt men de korte golflengte, dan kan dit niet onbeperkt gebruikt worden. Het grote nadeel van kortgolvig infrarood is dat het door de huid gereflecteerd word en daardoor hoofdzakelijk de opperhuid verwarmt en de dieptewerking mist. Voor de veiligheid zult u bij Kortgolvig IR ook uw ogen moeten beschermen en moeten oppassen voor uw huid en eventuele verbranding. Kortom, ons eigen lichaam straalt ook infrarood straling uit maar doet dit alleen in de lange IR-C golflengte. Deze is identiek aan de Langgolvige warmte energie die de HealthCab Incoloy+ceramic  IR stralers uitzenden.

 

De oppervlakte temperatuur van het infrarood systeem bepaalt de golflengte;
Hoe warmer de oppervlakte, hoe korter de golflengte. Kortgolvig infrarood word niet door onze huid en lichaam geabsorbeerd maar zal wel het snelst de warmte op onze huid overbrengen omdat het hoofdzakelijk de lucht om het lichaam heen verwarmd. Denk bijvoorbeeld aan een terrasverwarmer. Echter, het mist het doel: de specifieke dieptewerking en opname door het menselijk lichaam   Momenteel zijn er besprekingen gaande tussen de overheidsinstanties, de NORM EU-commissie en de diverse fabrikanten. Waarschijnlijk zal op korte termijn Kort-golvig Infrarood alleen onder dokters toezicht mogelijk zijn. Echter, de Europese norm voor IR straling is nog niet definitief vastgelegd. Binnenkort verwacht men een consensus te kunnen registreren. In het algemeen word de IR-A (kortegolf) warmte als penetrant, te snel en te oppervlakkig ervaren. Gebruikers ervaren dit vaak als onprettig. Let hier dus mee op en verdiep u in de werking.  Ook door medische bronnen word aanbevolen om Langgolvig FIR te gebruiken in een Infaroodcabine.  Let er wel op dat er momenteel velen als “Langgolvige” IR systemen worden aangeboden welke niet de goede en veilige eigenschappen bezitten, daardoor branderig aanvoelen op uw huid en hierdoor ook een minimale dieptewerking hebben.

Het Probleem is dat alles wat u voelt als warmte infrarood genoemd kan worden !!! Het is hierdoor gemakkelijk om een warmte straler te verkopen als een infraroodsysteem wat vele mensen al is overkomen, die zich niet vakkundig hebben laten voorlichten. Ons advies is dan ook probeer ons systeem en ervaar hoe dit werkt op uw lichaam.

Heerlijk ontspannen en genieten in een HealthCab infraroodcabine.

Al aan het begin van onze jaartelling was de heilzame en ontspannende werking van een saunabad bekend. Waren de gezonde eigenschappen in het verleden bedoeld als ontspanning,  in onze tijd is deze ontspanning een must voor lichaam en geest. Het is een trend geworden dat steeds meer mensen tijd vrij maken voor ontspanning na het werk. De infraroodcabine is een weldaad voor lichaam en geest en een uitstekend middel voor ontspanning.

De infraroodcabine vermindert stress en spierspanning, versoepelt de spieren en maakt ze los, stimuleert en traint hart- en bloedvaten, en zorgt voor een stralende en gezonde huid. De dieptewarmte zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen door middel van hevige transpiratie. Transpiratie bestaat niet alleen uit water, maar ook uit vet en cholesterol dat vervolgens weer bestaat uit afvalstoffen zoals cadmium, lood en nikkel en vele andere niet lichaamseigen stoffen.

De infrarood cabine maakt gebruik van een hele specifieke stralingswarmte om het weefsel van ons lichaam diep te penetreren. De energie uitstraling is precies zo op de eigen lichaamsenergie afgesteld dat het lichaam het grootste deel van de infraroodstraling absorbeert. De lichaamstemperatuur wordt hierdoor van binnen uit verhoogd, waardoor men gaat transpireren (koorts-reactie).Dit is dan ook een van de belangrijke werkingsprincipes van de HealthCab FIR infraroodsystemen.

Verre Infrarode Straling  (Far Inrared Radiation)                           

Het is een foutieve veronderstelling dat het bestaan van het leven van water en zuurstof afhangt.
De weinige dieren die op de extreme Noord en Zuid pool kunnen overleven, bewijzen het belang van de warmte van de langgolvige warmte-energie: het in stand houden van organisch leven.
Maar de hoeveelheid van Verre Infrarode Stralen (F.I.R.) beschikbaar voor de gezondheid, is voordat het zonlicht de aarde bereikt, verminderd doordat het meeste geabsorbeerd wordt door de oceanen, betonnen gebouwen en andere door de mens gemaakte constructies.

F.I.R. werd als eerste ontdekt via spectroscopen door een Duitse natuurkundige in 1800. Sindsdien hebben vele onderzoekers uit Italië, de Verenigde Staten en Duitsland ontdekt dat het de gezondheid enorm helpt te promoten. Sinds de jaren ’70 zijn onderzoekers en experts uit de Verenigde Staten, Japan en Korea begonnen met het verzamelen van natuurkundige proeven om de invloed van F.I.R. op het bevorderen van de menselijke gezondheid. De fysieke kenmerken van F.I.R. zijn onzichtbaarheid, rechtlijnigheid, brekend (van licht); het kan worden geabsorbeerd en warmte produceren en harmoniseren met de natuurlijke levenskracht die vrijkomt door het menselijke lichaam om opname door trillingen te bevorderen;  Het heeft de mogelijkheid om diep in het menselijk lichaam binnen te dringen en geabsorbeerd te worden.

F.I.R. straling is populair in Japan en Korea. De laatste jaren worden er veel onderzoeken van klinische experimenten en toepassingen van F.I.R. gepubliceerd. Verdiept onderzoek door een Japanse expert heeft laten zien dat F.I.R. straling gelijk is aan de gemiddelde “qi” (8 micron) golflengte die gebruikt wordt tijdens “qi-gong” therapie die al 3000 jaar toegepast wordt.

Verstoring van “qi” (levenskracht) zal de normale lichaamsfuncties verstoren. Geïntroduceerd door een externe bron om de lichaamsfuncties te herstellen. Daarom zal de werking van het HealthCab F.I.R systeem deze warmtegolf produceren en de opname door trillingen vergroten, wat helpt om de gezondheid in de basis te herstellen. Volgens dr. M. Nakamura uit Japan is F.I.R. behandeling de beste oplossing omdat het de meest objectieve behandeling bereikt die het minste pijn bij de patiënt veroorzaakt.

Wat zijn Verre  Infrarode Stralen? (F.I.R.)

Het complete spectrum van zonlicht bestaat uit zichtbare en onzichtbare stralen. De zichtbare stralen zijn rood, oranje, geel, groen,  indigo, blauw en violet van kleur (de kleuren van de regenboog). De onzichtbare stralen bestaan uit ultra violet, röntgenstralen, gamma, kosmische, microgolven, lengtegolven, elektrische golven en infrarood.

De HealthCab en de strijd aan tegen reumatische aandoeningen.

De lichaamseigen langgolvige  infrarood golven in een cabine zijn uiterst geschikt als hulpmiddel bij de behandeling van vele reumatische aandoeningen. Hieronder worden de voordelen kort beschreven van de HealthCab bij de behandeling van reuma gerelateerde aandoeningen.

Vooral voor het bevorderen van de algemene gezondheidstoestand en voor het doen van oefeningen is de infraroodcabine uiterst geschikt. De infraroodcabine zorgt zoals eerder gemeld voor een stimulatie van de bloedcirculatie. De verwarming van spieren leidt tot toename van de bloedcirculatie op dezelfde wijze als beweging dat doet. Onderzoek heeft aangetoond dat een infrabad van een half uur gelijk staat aan 6 kilometer hardlopen. Verder vergroot de infraroodcabine de rekbaarheid van de weefsels. Weefsels, verwarmd tot 45°C en vervolgens gerekt, vertoonden een verlenging van 0,5% die bleef nadat het rekken beëindigd was. Dit was niet het geval wanneer dezelfde weefsels werden gerekt bij normale temperatuur.

De infraroodcabine vermindert verstijving van ledematen. Er trad 20-40% vermindering in stijfheid van vingers op bij een temperatuur van 45°C, vergeleken met een temperatuur van 33°C. De infrarode warmte verzacht de pijn. De pijn zal verzacht worden door de afname van de spierspanningen en de FIR warmtegolven verminderen de zenuwgolven die de pijn doorgeven. Dit gebeurt zowel bij de wortel van de zenuw als via het weefsel. Naast infrarood is Beweging ook noodzakelijk voor een reuma patiënt om de gewrichten en spieren soepel te houden en om verstijving te voorkomen.

Pijn is er vaak de oorzaak van dat de oefeningen niet voldoende of efficiënt genoeg worden uitgevoerd. De infraroodcabine draagt ertoe bij dat deze oefeningen met minder pijn en moeite gedaan kunnen worden.

Van het grootste belang is dat er door de werking van Het FIR in het menselijk lichaam een gigantische verhoging zorgt voor de afvoer van giftige afvalstoffen in het lichaam. Deze stoffen zijn  verantwoordelijk voor het ontstaan van ontstekingen in het menselijk lichaam.  Door deze effectieve stimulering van de doorbloeding en de aanvoer van zuurstofrijk bloed zal bij mensen met reumatische kwalen de kwaal leefbaar worden en pijnklachten en doorbloedingproblemen optimaliseren.

Medisch gezien is er geen oplossing als alleen het gebruik van pijnstillers en ontstekingsremmers. Dit is dus geen oplossing maar alleen het uitzichtloze bestrijding van een symptoom van de kwaal.

Meer resultaat bij sporten en training door Verre Infraroodstraling.

Al jaren wordt infrarode warmtestraling gebruikt om spieren losser en soepeler te maken en spierpijn weg te nemen. Vroeger was dit in de vorm van de infrarode lamp, maar deze kan maar een bepaald gedeelte van het lichaam bestralen. De infraroodcabine daarentegen bestrijkt het hele lichaam en is het middel om blessures te voorkomen.

De infraroodcabine biedt de uitkomst om verstuikingen, verdraaiingen en spierpijnen te bestrijden. Tijdens slechte weersomstandigheden of in een blessureperiode kan met de infraroodcabine de conditie en de spieren op peil gehouden worden. Zij is ook uitermate geschikt als warming-up voor een sportinspanning. 

Door een efficiëntere afvoer van afvalstoffen draagt de Infaroodsauna bij aan een betere conditie
en dit leidt tot betere prestaties.

- F.I.R vermindert verstijving van ledematen direct.
- Spierverkrampingen ontspannen direct.
- Zorgt voor stimulatie van de bloedcirculatie
.
- Optimalisatie van de bloedvaten
- Blessures zullen tot 50 % sneller genezen.

Door de unieke warmtewerking van de infraroodcabine wordt er in het lichaam een aanzienlijke hoeveelheid calorieën verbrand. Volgens deskundigen op het gebied van afslanken gebruikt ons lichaam vet om de schadelijke stoffen in ons lichaam te verdunnen. Omdat de infraroodcabine ervoor zorgt dat deze stoffen uitgestoten worden, betekent dit tevens dat er vet wordt afgevoerd. Deze afvalstoffen bevatten ook opgehoopt vuil en dode huidcellen. Dit heeft als resultaat dat de zuurstofopname van de huid en de door-bloeding van de huid wordt verbeterd. Hierdoor verbetert ook de huidskleur aanzienlijk door de veel betere doorbloeding.

De verwarming door FIR infrarood golven draagt bij aan de verlichting van de spieren en aan een verbetering van de conditie en het is een uitkomst voor iedereen die in de koudere tijden van het jaar minder zin heeft om naar buiten te gaan om te sporten en voor diegenen die niet naar buiten kunnen als gevolg van blessures.

Is FIR infrarood veilig voor iedereen ?  Ja, het gebruik van een HealthCab infrarood cabine is Weldadig voor uw lichaam en absoluut veilig.  Alleen langgolvig infrarood (IR-C  5,6 tot  15 µm )  is de meest perfecte en veilige toepassing voor het menselijke lichaam. Dit zal tot de meest effectieve diepte doordringen om dan als natuurlijk door uw lichaam te worden opgenomen en uw lichaamstemperatuur te verhogen. De daardoor veroorzaakte natuurlijke dieptewarmte en de koorts-reactie van het menselijke lichaam zijn dan ook  een van de belangrijkste werkingsprincipes van de HealthCab infrarood systemen.

 
Wat is het verschil met een gewone sauna ? In een conventionele sauna wordt warmte overgedragen via de lucht, de zogenaamde convectiewarmte. In een HealthCab FIR Infrarood- cabine wordt de stralingswarmte grotendeels direct afgegeven aan de persoon die zich hierin bevind. Het grote voordeel hiervan is dat er geen of korte opwarmingstijd nodig is. In een gewone sauna heeft men een opwarmtijd van ongeveer een uur en duurt een complete sessie al snel 2 uur. Bij een infraroodcabine duurt een sessie gemiddeld 20 tot 30 minuten. Doordat de temperatuur in een infraroodcabine lager is dan in een conventionele sauna ( 50-65 graden Celsius i.p.v. 90-110 graden Celsius), is deze geschikt voor een veel grotere groep gebruikers, zoals ook astmapatiënten en ouderen. Tevens is het energieverbruik veel lager en is er geen krachtstroomaansluiting nodig. Het energie verbruik is ± 1600 Watt. Dit kost ongeveer  € 0,15 per 30 minuten. In principe kunt u de Infraroodcabine overal plaatsen waar u een vrije ruimte vanaf 1m² beschikbaar heeft en deze ruimte voor de afzonderlijke delen van de cabine bereikbaar is. Een wandcontactdoos is het enige wat u verder nodig heeft. Van essentieel belang voor de werking  is dat de cabine gemaakt is van Canadees Western Red Cederhout. Dit omdat het cederhout als enige houtsoort zorgt voor de reflectie van de infrarood stralen en daardoor de cabine isoleert.  Tevens heeft cederhout een antiseptische eigenschap zodat bacteriën en schimmels hier niet op kunnen leven. De stralers in de HealthCab® cabine zijn geheel onderhoudsvrij en zullen tot  100.000 branduren meegaan


Het werkt om het lichaam gezond en fit te houden, terwijl u zich optimaal kunt ontspannen. De infrarood energie die wordt  opgewekt door de speciaal hiervoor ontwikkelde stralers, straalt direct uw lichaam aan. De warmte wordt dus zonder gebruik te maken van lucht als medium op uw lichaam overgebracht. De warmte dringt vervolgens uw huid binnen. Het lichaam zal via de bloedbaan de warmte gaan afvoeren. Hierdoor treedt een temperatuurstijging van het bloed op en verwijden de bloedvaten zich. Een goede doorbloeding is het gevolg. Afvalstoffen worden hierdoor sneller en beter uit het lichaam verwijderd. Daarnaast begint u te transpireren om de overtollige warmte kwijt te kunnen raken. Hierbij verliest u niet alleen vocht, maar verbrandt u ook calorieën (ong. 300-700 kcal. per sessie). De afvoer van toxische (giftige) stoffen wordt door de verhoogde bloedcirculatie en het transpireren bevorderd. Geblesseerde spieren herstellen sneller door de ontspannende en aangename warmte en de toevoer van grote hoeveelheden zuurstofrijk bloed.  Regelmatig gebruik van de cabine heeft dan ook een positief effect op mensen met reumatische- en huidaandoeningen. Het geheel gaat samen met een lichte verhoging van uw hartslag. Dit gaat niet ineens, maar zal geleidelijk aan plaatsvinden tijdens het gebruik. 

Samengevat heeft de HealthCab infrarood cabine veel positieve effecten op uw lichaam: optimalisering van de doorbloeding, stimulering van de stofwisseling en het verwijderen van afvalstoffen, verlichting van spier- en gewrichtspijnen, verbranding van calorieën, een  gezonde huidskleur door grondige reiniging, verlichting van huidproblemen en bovenal een fantastische nachtrust etc.

Verhoog uw weerstand en reinig uw lichaam met de HealthCab.

Doordat wij ouder worden en mede door onze leef- en eetgewoontes kan onze weerstand
af nemen. We zullen steeds meer moeite moeten doen om onze conditie en weerstand op peil
te houden. Sommigen van ons zoeken hun toevlucht tot een warmer klimaat. Dit is niet verwonderlijk. Zon en Warmte hebben  namelijk een positieve uitwerking op ons lichaam. De HealthCab zorgt met de specifieke warmte-energie dat de doorbloeding geoptimaliseerd wordt en uw lichaam gaat transpireren. Deze transpiratie zorgt op zijn beurt weer voor de afvoer van vele afvalstoffen en het stimuleren van de stofwisseling. Hierdoor werken we optimaal aan een gezond  lichaam en geest. Met de HealthCab zorgt u ervoor dat uw weerstand wordt verhoogd en uw conditie op peil wordt gehouden.

De zon produceert ook de specifieke langgolvige infrarood golven. Deze zorgen voor de verwarming van de aarde. Heeft u ooit ervaren wat er gebeurt als de zon achter een wolk verdwijnt? Hoewel de temperatuur niet gezakt is, voelt u dat het frisser is geworden. Wat u dan voelt is het afschermen van de langgolvige infrarood stralen door de bewolking. U ervaart het ontbreken van de stralingswarmte. De HealthCab werkt op dezelfde manier als de warmte-energie van de zon op het menselijk lichaam.

Door regelmatig gebruik te maken van de HealthCab wordt uw lichaam van binnen en buiten grondig gereinigd en ontstaat een betere doorbloeding. Het werkt ontsteking remmend en ook hierdoor worden vele spier- en gewrichtspijnen verzacht en genezen. Sportblessures verdwijnen sneller en is het een effectief hulpmiddel bij de bestrijding van huidaandoeningen. Doordat het weerstandsvermogen van ons lichaam verhoogd wordt, genezen chronische en acute aandoeningen sneller. Ook worden verkoudheden en griepaanvallen verminderd en zelfs voorkomen.

De HealthCab infraroodcabines nemen weinig ruimte in beslag en zijn ideaal in ieder huis op de door u gewenste plek te plaatsen.

Kan iedereen de HealthCab gebruiken ? 

Ja, iedereen van jong tot oud kan gebruik maken van de cabine. U dient echter voor het verminderen van bepaalde klachten en bij een slechte lichamelijke conditie, medicijngebruik en bij het gebruik van een pacemaker eerst uw huisarts te raadplegen. Bij een zwangerschap mag de HealthCab niet gebruikt worden. Mensen met verse blessures dienen geen gebruik te maken van een infraroodcabine binnen 48 uur na het ontstaan van de blessure of voordat de zwelling is verdwenen.

De reden hiervan is dat de kerntemperatuur van het lichaam door de diep inwerkende en natuurlijk opgenomen warmtegolven van binnenuit word verhoogd.

 

IRWavelength

De fysieke kenmerken van F.I.R.  (Verre Infrarode Golven )

  • Onzichtbaarheid
  • Rechtlijnigheid, brekend (van licht) en vibrerend
  • De mogelijkheid om tijdens absorptie door verschillende objecten warmte te produceren en te harmoniseren met de natuurlijke levenskracht die vrijkomt door het menselijk lichaam om de opname door trillingen te bevorderen.
  • De mogelijkheid om diep in het menselijk lichaam te dringen.
  • De eigenschap om organische substanties (menselijk lichaam) te verwarmen.

Het elektromagnetische spectrum is een aaneenvoeging van alle elektromagnetische golven in volgorde van frequentie en golflengte. De zon, aarde en andere planeten stralen elektromagnetische energie uit van verschillende golflengtes. Elektro magnetische energie gaat door de ruimte met de snelheid van licht in de vorm van trillende golven. De golflengte is de afstand van de ene top naar de andere top van de golf.

Opname door trillingen

De natuurlijke vibrerende frequenties van water en organische substanties liggen in de F.I.R. frequenties. Hierdoor nemen water en alle organische substanties gemakkelijk energie van de meest natuurlijk F.I.R. wamtegolven op.

De normale opname van de vibrerende frequentie van het menselijk lichaam is 8 tot 15 micron.  Alle andere organische zaken die zich op onze planeet bevinden zullen de frequentie tussen de 6 en 15 micron optimaal opnemen.

F.I.R. en Huidaandoeningen.

Psoriasis is een niet besmettelijke huidafwijking die over het algemeen optreedt in de vorm van vurige, gezwollen huidplekken die bedekt zijn met zilverachtige, witte schilfers. Dit is de meest voorkomende vorm van psoriasis. Psoriasis komt in verschillende vormen en hevigheid voor. Genezing is tot op heden nog niet mogelijk, maar met behulp van bestraling met infrarood licht is gebleken dat de vurige plekken verdwijnen en daarmee ook de jeuk.

Bij verschillende patiënten die gedurende een maand gebruik hadden gemaakt van een infraroodcabine was 40% van de psoriasis plekken verdwenen. Hun huid werd weer glad en de schilfering op de overgebleven plekken was sterk afgenomen.

In het begin van de behandeling was de schilfering toegenomen en werden de psoriasis plekken vuriger, maar dit is normaal bij de aanvang van een nieuwe behandeling. Na een week begon de psoriasis rustiger te worden en na twee weken was de schilfering sterk verminderd en kon men zien dat de psoriasis plekken aan het veranderen waren. Grote plekken verdwenen vanuit het midden en alleen op de randen bleven enkele kleine gezwollen plekjes over.

Na drie weken voelde men dat de huid dikker werd en zich herstelde. Af en toe nam de schilvering en roodheid weer toe gedurende een dag, maar daarna verdwenen deze symptomen weer. De huid werd steeds gladder en de overgebleven plekken werden steeds rustiger. Na vier weken waren 40% van de psoriasis plekken verdwenen en de overige plekken vertoonden ook tekenen van afname.

Met de infrarood cabine zijn opmerkelijke resultaten gerapporteerd bij vele gebruikers, maar het is geen wondermiddel. Indien u een bepaalde aandoening heeft, is het dan ook altijd verstandig eerst een arts te raadplegen voordat u de infraroodcabine gebruikt.